test smart hodiniek pre detiRodičia sú vždy pokojnejší, ak majú dokonalý prehľad o tom, čo robí a kde sa nachádza ich dieťa. Väčšina detí má preto mobilný telefón, vďaka ktorému sa vedia rodičia s dieťaťom spojiť a tak ubezpečiť, či je v poriadku. Skvelou alternatívou mobilného telefónu sú smart hodinky pre deti. V tomto článku sa dozviete, čo sú to smart hodinky pre deti a na čo sa používajú. Okrem toho sa dozviete veľa užitočných informácií, ktoré vám pomôžu vybrať si správny model smart hodiniek pre vaše dieťa.

Smart hodinky pre deti sú malé elektronické zariadenia, ktoré poskytujú základné funkcie bežných hodiniek (informujú o čase). Je v nich zabudovaný operačný systém, ktorý umožňuje využívať viacero užitočných funkcií. Sú charakteristické najmä tým, že väčšina modelov je vybavená SOS tlačidlom či lokalizačným systémom GPS, vďaka ktorému sa dozviete presnú polohu vášho dieťaťa. Mnohé smart hodinky pre deti podporujú posielanie správ a telefonovanie. (Zdroj:https://www.gadgetreview.com)

Smart hodinky pre deti sú podobné klasickým inteligentným hodinkám. Líšia sa hlavne tým, že neponúkajú toľko funkcií ako bežné inteligentné hodinky pre dospelých. Okrem toho, zásadným rozdielom je, že sú špeciálne navrhnuté pre deti a ich bezpečnosť.

V našom teste smart hodiniek pre deti nájdete porovnanie tých najlepších detských smart hodiniek. Pri výbere sa neváhajte inšpirovať. V našej tabuľke taktiež nájdete detské smart hodinky s GPS a detské smart hodinky na SIM kartu.

Test – TOP 7 najlepšie smart hodinky pre deti

💡 Detské smart hodinky s GPS, detské smart hodinky na SIM kartu nájdete v tabuľke s označením
Názov modeluHodnotenie; GPS, Slot pre SIMVýhody, nevýhody produktuPribližná cena od
CARNEO GuardKid+ 4G Platinum
detske smart hodinky CARNEO GuardKid+ 4G Platinum
89 %; 42 recenzií

GPS: ✅ áno
Slot pre SIM: ✅ áno

+ výdrž batérie
+ presná lokalizácia

- návod je napísaný malým písmom

109€

Prečítať recenziu
LAMAX WatchY3
detske smart hodinky LAMAX WatchY3
100 %; 2 recenzie


GPS: ✅ áno
Slot pre SIM: ✅ áno

+ hlasové správy
+ SIM v balení
+ dobrá výdrž batérie

- nenašli sme

95€

Prečítať recenziu
CARNEO GuardKid+ mini
detske smart hodinky CARNEO GuardKid+ mini
82 %; 28 recenzií


GPS: ✅ áno
Slot pre SIM: ✅ áno

+ dobrá výdrž batérie
+ simkarta je výhodou pre lokalizáciu
+ rôzne mini hry

- niektorí užívatelia udávajú nepresnosť GPS

89€
4.
CARNEO TIK&TOK HR+
detske smart hodinky CARNEO TIK&TOK HR+
97 %; 6 recenzií


GPS: ❌ nie
Slot pre SIM: ❌ nie

+ vhodné aplikácie na športové aktivity
+ meranie kvality spánku

- nepodarilo sa nájsť žiadne

59€
5.
LAMAX BCool
detske smart hodinky LAMAX BCool
94 %; 61 recenzií


GPS: ❌ nie
Slot pre SIM: ❌ nie

+ dlhá výdrž batérie
+ ideálna veľkosť displeja
+ dobrá viditeľnosť displeju aj na slnku

- občasné vypadávanie párovania

45 €
6.
Forever JW-100
detske smart hodinky Forever JW-100
84 %; 5 recenzií


GPS: ❌ nie
Slot pre SIM: ❌ nie

+ rôznorodé funkcie
+ kvalitné materiály

- občasné vypadávanie signálu u niektorých používateľov

35 €
7.
Forever KW-60
detske smart hodinky Forever KW-60
80 %; 23 recenzií


GPS: ✅ áno
Slot pre SIM: ✅ áno

+ jednoduchá manipulácia
+ hlasové správy

- nie veľmi presná lokalizácia

29 €

Ako vybrať tie najlepšie smart hodinky pre deti?

Parametre, ktoré si treba všímať pri výbere smart hodiniek pre deti

Pri výbere akéhokoľvek zariadenia sa ľudia zvyčajne orientujú podľa dvoch atribútov, a to cena a kvalita. Smart hodinky pre deti sú dostupné od viacerých výrobcov a v rôznych cenových hladinách, pričom jednotlivé modely sa odlišujú svojimi parametrami. Pokiaľ sa nevyznáte, tak vybrať si správne smart hodinky pre dieťa môže byť celkom ťažké.

My vám chceme výber uľahčiť, preto sme si pre vás pripravili analýzu hlavných parametrov, ktoré by ste si pri kúpe mali všímať. Pred kúpou smart hodiniek pre dieťa sa zamerajte hlavne na nasledujúce parametre a vlastnosti:

1. Materiál a odolnosť smart hodiniek pre deti

Pri výbere smart hodiniek pre deti sa zamerajte na dve zásadné veci, a to, z akého materiálu sú vyrobené a do akej miery sú odolné. Čo sa týka materiálu, ten je veľmi dôležitý, pretože hodinky budú v priamom kontakte s pokožkou vášho dieťaťa. Vyvarujte sa materiálom, ktoré nie sú hypoalergénne, prípadne tým, ktoré by mohli poškodiť zdravie dieťaťa. V niektorých prípadoch výrobca pôvod použitých materiáloch zamlčí. Pri výbere si treba dať na to pozor. Ak sú materiály zdraviu neškodné, v takom prípade sám výrobca túto skutočnosť uvedie.

Na našom trhu je v súčasnosti dostupných niekoľko modelov detských smart hodiniek,  pričom väčšina z nich je dostatočne odolná. Výrobcovia myslia na skutočnosť, že hodinky sú určené pre deti. Treba si však uvedomiť, že napriek tomu by sa s hodinkami malo šetrne zaobchádzať. Nejedná sa o hračku, ale o zariadenie, ktoré je odolné len do určitej miery.

Pri výbere venujte pozornosť konštrukcii hodiniek. Smart hodinky pre deti by mali mať kvalitnú konštrukciu, ktorá bude maximálne odolná, najmä voči nárazom. Smart hodinky sa vyrábajú z rôznych materiálov.

detske smart hodinky 3

Okrem konštrukcie sa zamerajte na remienok hodiniek. Kvalita materiálu, z ktorého bude remienok vyrobený, má zásadný vplyv na odolnosť a trvácnosť hodiniek. To znamená, že vyberajte kvalitný materiál,  ktorý zabezpečí, že sa dieťaťu pri nosení smart hodiniek neroztrhne či inak nezničí. (Zdroj:https://www.gadgetreview.com)

Smart hodinky pre deti majú remienok zvyčajne silikónový, plastový alebo gumený. Ich výhodou je, že sa hodinky pohodlne nosia a neškriabu dieťa na zápästí. Navyše je tento materiál odolný voči vode, vďaka čomu sa pri rôznych hrách či športovaní, keď sa dieťa potí, remienok na smart hodinkách nezničí.

Pri výbere treba myslieť aj na ochranu displeja. Vyberte si taký model, ktorý má na ňom tvrdené ochranné sklo či fóliu. Ak nie je taká možnosť, je vhodné si ochranné tvrdené sklo kúpiť dodatočne. Predĺžite tak životnosť displeja na detských smart hodinkách. (Zdroj:https://www.thetrendspotter.net)

💡 Výskum publikovaný v Národnom centre pre biotechnológiu sa zaoberá tým, ako môže technológia inteligentných hodiniek, najmä prostredníctvom upozornení na čas, poskytnúť podporu deťom s ADHD, keď nie sú momentálne v blízkosti rodičov. Táto štúdia objasňuje úlohu inteligentných hodiniek pri pomoci deťom so špecifickými potrebami.

2. Vodotesnosť a odolnosť voči nečistotám

Pri výbere detských smart hodiniek je veľmi dôležitým parametrom vodotesnosť. Rodičom je známe, že deti a opatrnosť nejdú ruka v ruke. Pri hre je dieťa hlavou niekde inde a určite si neuvedomí, že má smart hodinky, na ktoré si treba dávať pozor.

Obzvlášť pri kontakte s vodou (či už pri umývaní rúk alebo počas hrania v bazéne). Aby ste sa vyhli takejto situácií a následnému poškodeniu smart hodiniek, vyberajte taký model, ktorý je vodotesný. Neskôr oceníte, ak pri výbere budete myslieť aj na odolnosť voči nečistotám, ako je napríklad prach.

Oba parametre, čiže vodotesnosť a odolnosť voči nečistotám sú označené dvoma veľkými písmenami, a to IP. Prvé písmeno I označuje odolnosť voči nečistotám a druhé písmeno P označuje vodotesnosť. Za týmito dvoma písmenami výrobcovia uvádzajú číselnú hodnotu, respektíve dve čísla. Teraz si vysvetlíme, ktoré čísla tam môžu byť a čo označujú.

Prvé číslo za označením IP udáva stupeň ochrany pred nečistotami a môže byť označené nasledovne:

  • IP 0x – bez ochrany
  • IP 1x – väčšou plochou tela, napríklad chrbtom ruky (> 50 mm)
  • IP 2x – prstom (> 12 mm, dĺžka 80 mm)
  • IP 3x – nástrojom (> 2,5 mm)      drobných
  • IP 4x – nástrojom, drôtom (> 1 mm)
  • IP 5x – akoukoľvek pomôckou
  • IP 6x – akoukoľvek pomôckou

Druhé číslo za označením IP udáva stupeň vodotesnosti a môže byť označené nasledovne:

  • IP x0 – bez ochrany
  • IP x1 – zvisle padajúce kvapky vody
  • IP x2 – šikmo padajúce kvapky pod uhlom 15°
  • IP x3 – kropenie vodou pod uhlom 60° (dážď)
  • IP x4 – proti striekajúcej vode vo všetkých smeroch
  • IP x5 – tryskajúca voda
  • IP x6 – intenzívne tryskajúca voda
  • IP x7 – dočasné ponorenie (maximálna hĺbka 1 meter, maximálne trvanie 30 minút)
  • IP x8 – trvalé ponorenie (maximálnu hĺbku ponorenia uvádza výrobca, typicky 3 metre)

Smart hodinky pre deti by mali disponovať hodnotou aspoň IP67, čo znamená, že sú odolné voči prachu a vydržia aj dočasné ponorenie do vody (nie však kúpanie v bazéne).

3. Výdrž batérie

Výdrž batérie je v prípade smart hodiniek veľmi dôležitá. Nikto nemá záujem o hodinky, ktoré nevydržia fungovať aspoň jeden deň bez neustáleho dobíjania. V závislosti od toho, aké funkcie budú na smart hodinkách využívané, tak môžu vydržať niekoľko dní bez nabíjania (zvyčajne 7 až 10 dní), zatiaľ čo iné modely budete musieť nabíjať každý deň. Všeobecne platí, že čím viac funkcií hodinky ponúkajú, tak tým je aj nižšia výdrž batérie.

detske smart hodinky

Výrobcovia udávajú výdrž batérie buď v hodinách alebo v dňoch. Treba si však dôkladne zistiť, či sa jedná o maximálnu výdrž batérie alebo bežnú. Napríklad ak výrobca udáva, že maximálna výdrž batérie je 3 dni, tak pri maximálnom využití smart hodiniek vám v skutočnosti toľko nevydržia. Určite ich budete musieť nabíjať skôr ako za tri dni. Tu platí pravidlo, že čím viac sa budú hodinky používať, tým bude menšia výdrž batérie.

Pri tomto parametri treba upozorniť, že pred prvým nabitím detských smart hodiniek je nutné si dôkladne prečítať pokyny. Každý model si pred prvým použitím vyžaduje určitý čas na nabitie (ten sa môže líšiť). Ak tieto pokyny nedodržíte, môže to mať negatívny vplyv na životnosť batérie. (Zdroj:https://momlovesbest.com)

4. Hmotnosť a veľkosť smart hodiniek pre deti

Smart hodinky určené pre deti by nemali byť príliš ťažké, aby bol zabezpečený komfort pri nosení. V opačnom prípade, teda ak by boli ťažké, tak by dieťa ťažili pri nosení na zápästí. Výrobcovia sa snažia vyrábať modely, ktoré sú ľahké. Ich hmotnosť sa pohybuje v rozmedzí od 28 až do 197 gramov.

Na veľkosť hodiniek vplýva uhlopriečka displeja. Tento údaj sa udáva v palcoch. V prípade detských smart hodiniek sa pohybuje zhruba od 1,3“ až do 1,57“.

Pri výbere sa zamerajte na dĺžku remienka, aby hodinky na ruke dobre sedeli. Dieťaťu treba odmerať obvod zápästia, vďaka čomu budete vedieť vybrať správny rozmer remienka. V tomto prípade je však najlepšou voľbou nastaviteľný remienok, pretože každé dieťa rastie a pochopiteľne, vekom sa veľkosť zápästia bude meniť. Ak zvolíte nastaviteľný remienok, v takom prípade zabezpečíte, že dieťa bude môcť využívať smart hodinky dlhší čas.

detske smart hodinky 2

5. Možnosti nastavenia jazyka

Pri výbere smart hodiniek pre deti si overte, aké sú dostupné možnosti nastavenia jazykov. To znamená, že si treba overiť, akým jazykom bude možné smart hodinky ovládať. Nie pre všetkých výrobcov je slovenský (alebo český) jazyk samozrejmosťou. Mnohé modely detských smart hodiniek umožňujú nastavenie a ovládanie iba v anglickom jazyku a pre dieťa, ktoré neovláda tento cudzí jazyk môže byť celkom zložité ich ovládať.

6. Kompatibilita

Tento parameter vypovedá o tom, s akým operačným systémom sa dajú smart hodinky spárovať. V súčasnosti je väčšina modelov kompatibilná s operačným systémom Android a aj iOS. To znamená, že by ste nemali mať problém pri spárovaní s akýmkoľvek mobilným telefónom a to bez ohľadu na používaný operačný systém. Môže sa však stať, že niektorý model detských smart hodiniek bude kompatibilný iba s jedným operačným systémom. Pred kúpou si to nezabudnite overiť, aby ste sa vyhli zbytočným nepríjemnostiam.

7. Vekové rozpätie a pohlavie

Pri výbere venujte pozornosť vekovému rozpätiu, ktoré odporúča výrobca. Je rozdiel, či kupujete smart hodinky pre šesťročné dieťa alebo pre desaťročné. Väčšie dieťa ocení užitočné funkcie, ako sú napríklad bezkontaktné platby, údaje o spálených kalóriách či počte krokov, sledovanie spánku a mnoho iných. V prípade spomínaného šesťročného dieťaťa budú tieto funkcie nevhodné alebo zbytočné. (Zdroj:https://www.rollingstone.com)

Pri výbere smart hodiniek pre deti hrá dôležitú úlohu pohlavie vášho dieťaťa. Modely pre mladé slečny sú dostupné vo viacerých dievčenských farebných prevedeniach, akými sú napríklad ružová, biela alebo fialová. Pre chlapcov sú dostupné hodinky v chlapčenských farbách, ako modrá, zelená, žltá a sivá.

8. Jednoduchosť použitia

Ovládanie smart hodiniek musí byť jednoduché, čo zabezpečí, aby ich dieťa mohlo hlavne samo a ľahko používať. Niektoré modely sú vybavené viacerými tlačidlami, iné sa ovládajú dotykom prostredníctvom displeja. Existujú aj modely, ktoré je možné ovládať v kombinácií oboch, teda pomocou dotykového displeja a aj tlačidiel.

Pre deti sú vhodnejšie smart hodinky s väčším displejom, pretože umožňujú lepšie ovládanie pomocou dotykovej obrazovky. Deti síce majú menšie prsty, avšak príliš malý displej by mohol spôsobiť, že sa nebudú vedieť správne trafiť na danú ikonu. Ak máte možnosť zvoliť si šírku remienka, zvoľte širší. Ten zabezpečí jednak pohodlie, ale aj ľahšiu manipuláciu s hodinkami.

9. Overené značky

Na našom trhu sú smart hodinky pre deti dostupné od rôznych výrobcov. Navzájom sa odlišujú hlavne svojimi parametrami, funkciami či cenou. Medzi najznámejšie značky inteligentných hodiniek pre deti patrí:

  • Lamax – česká značka, ktorá má vo svojej ponuke prevažne slúchadlá a bluetooth reproduktory, okrem toho ponúka detské smart hodinky s množstvom rodičovských funkcií.
  • Helmer – taktiež česká značka, ktorá vo svojom sortimente ponúka GPS lokátory, kamery do auta, slúchadla, pomôcky pre výcvik psov. V ponuke nájdete aj smart hodinky pre deti. Tie sú vo vyššej cenovej kategórií, avšak poskytujú slušnú výdrž batérie (zhruba sedem dní) a samozrejmosťou je lokalizácia v českom jazyku.
  • Garmin – táto americká značka vznikla v roku 1989 a je svetovým výrobcom GPS navigačných systémov. Do povedomia ľudí sa dostala aj vďaka kvalitným inteligentným hodinkám. V ich sortimente nájdete aj modely smart hodiniek pre deti, ktoré disponujú potrebnými bezpečnostnými funkciami.
  • Vtech – čínska značka, ktorá vyrába elektronické vzdelávacie hračky pre celý svet. V ponuke nájdete moderné a farebné smart hodinky pre deti, ktoré poskytujú množstvo hier, praktické a zábavné funkcie a mnoho ďalšieho. (Zdroj:https://en.wikipedia.org)
  • TCL – je taktiež čínsky výrobca, ktorý sa zameriava na spotrebný tovar ako televízory, mobilné telefóny, chladničky, práčky, klimatizácie a ďalšie. Ich portfólio dopĺňajú smart hodinky pre deti, ktoré majú farebný dizajn. Nechýba funkcia geolokácie, tlačidlo SOS a mnoho iných aplikácií pre sledovanie a bezpečnosť dieťaťa. Pomáhajú viesť dieťa k aktívnemu životnému štýlu (disponujú krokomerom) a sú vybavené ďalšími užitočnými funkciami, ako napríklad budík či rozvrh hodín.
  • Canyon – kvalitná a štýlová holandská značka, ktorá sa zameriava na gadgety, doplnky a nositeľné zariadenia. V ponuke nájdete elektroniku ako slúchadlá, klávesnice, myši, powerbanky, inteligentné náramky, bluetooth reproduktory či IP kamery. V ponuke sa nachádzajú detské inteligentné hodinky so zaujímavým dizajnom. Samozrejmosťou je mnoho užitočných funkcií a vlastností (napríklad GSM telefonické hovory, lokalizácia GPS, SOS tlačidlo, nastavenie bezpečnej zóny a ďalšie). (Zdroj:https://canyon.sk)
  • Carneo – jedná sa o slovenskú značku, ktorá má vo svojej ponuke smart hodinky a ďalšie smart príslušenstvo. Ich hodinky vynikajú kvalitou, technickou podporou a cenou. Detské smart hodinky ponúkajú ovládanie v slovenskom jazyku a sú vybavené funkciami ako GPS, SOS tlačidlo, krokomer, pripomienky a budíky. Väčšina modelov má k dispozícií slot pre SIM kartu. Okrem toho sú vodeodolné a prachuvzdorné. (Zdroj:https://www.carneo.sk)

10. Bezpečnostné funkcie

Smart hodinky pre deti majú viacero bezpečnostných funkcií, ktoré ocenia najmä rodičia. Zabezpečujú vynikajúcu kontrolu nad dieťaťom. Stretnúť sa môžete s nasledujúcimi bezpečnostnými funkciami:

  • GPS lokalizácia – mnoho modelov smart hodiniek pre deti je vybavených GPS, čo je vlastne lokalizačný systém, ktorý umožňuje sledovanie dieťaťa (napríklad v škole, vonku či na ktoromkoľvek mieste, kde sa práve nachádza). Funguje tak, že prostredníctvom aplikácie v telefóne je možné sledovať pohyb dieťaťa, pričom sa musí rátať s nejakou odchýlkou (zhruba 5 metrov). Vďaka tomu rodičia vedia, kde sa práve jeho ratolesť nachádza. Táto funkcia sa na detských smart hodinkách považuje za nevyhnutnosť.
  • Bezpečnostné zóny – táto funkcia je prepojená s GPS. Umožňuje nastavenie určitej zóny či lokality a v prípade, že dieťa do nej vstúpi alebo zónu prekročí, príde na telefón upozornenie. Následne môže rodič kontaktovať dieťa a zistiť, prečo sa z danej trasy (zóny) odklonilo. Je to veľmi užitočná funkcia, ktorú využijete, napríklad keď sa dieťa nachádza v škole alebo na krúžkoch, u starých rodičov či kamarátov.
  • SOS tlačidlo – jedná sa o bezpečnostnú funkciu, ktorá je taktiež veľmi vyhľadávaná. Smart hodinky sú vybavené SOS tlačidlom a v prípade, že je dieťa v núdzi alebo v ohrození, tak toto tlačidlo na niekoľko sekúnd podrží (prípadne ho stlačí – každý model smart hodiniek má iné použitie). Rodičom príde prostredníctvom aplikácie v ich telefóne upozornenie alebo sa vytočí tiesňový hovor alebo sa odošle SMS na prednastavené číslo (môže byť ich aj viac).
  • História pohybu – prostredníctvom mobilnej aplikácie v telefóne si môžete prezrieť históriu pohybu dieťaťa. Funkcia zabezpečí, že si rodič viete zistiť, kde sa jeho dieťa pohybovalo počas celého dňa.
  • Rodičovská kontrola – vďaka tejto funkcii viete zabezpečiť, aby sa dieťa počas školského vyučovania nehralo hry na hodinkách. Okrem toho je možné vyhradiť mu určitý čas na hranie hier či surfovanie na internete a po uplynutí tejto doby sa jednoducho hodinky zablokujú a dieťa ich nebude vedieť používať. Veľkou výhodou je, že si dokážete pozrieť, čo si dieťa prezeralo na internete.
  • Rodičovský zámok – táto funkcia umožňuje vypnúť hodinky na diaľku iba prostredníctvom aplikácie vo vašom telefóne. Dieťa ich nedokáže samo vypnúť. Je to nápomocná funkcia, najmä v prípade, keď dieťa stratí hodinky.
  • Telefonovanie a posielanie správ – niektoré modely detských smart hodiniek umožňujú telefonovanie a posielanie textových alebo hlasových správ medzi dieťaťom a rodičom. Je na to potrebná SIM karta (musí mať kredit), ktorá sa vkladá priamo do inteligentných hodiniek. Väčšina modelov smart hodiniek pre deti má SIM kartu priamo v balení.
  • Skryté odpočúvanie a fotografovanie – táto funkcia je možno trochu prehnaná, avšak oceníte ju v prípadoch, kedy vaše dieťa neodpovedá. Odporúča sa používať ju naozaj iba v kritických situáciách. Funguje tak, že pomocou aplikácie dokáže rodič aktivovať mikrofón na hodinkách a vďaka nemu budete počuť, čo dieťa alebo osoby pri ňom práve hovoria. Niektoré modely umožňujú aj zhotovenie fotografie. V prípade použitia tejto funkcie dieťa o tom nebude vedieť.

11. Praktické a zábavné funkcie

Okrem vyššie spomínaných bezpečnostných funkcií sú smart hodinky pre deti vybavené aj praktickými a zábavnými funkciami. Ocenia ich najmä používatelia, čiže deti. Medzi najpoužívanejšie praktické alebo zábavné funkcie patria hodinky, budík, pripomienky, LED svetlo, fotoaparát a kamera, krokomer a počítanie spálených kalórií, hranie hier a ďalšie.

12. Cena, pomer ceny a kvality

Smart hodinky pre deti sú dostupné v rozmedzí od 20 až do 160 eur. Vplyv na cenu majú jednotlivé vlastnosti a funkcie. Pri výbere si treba ujasniť, o aké funkcie máte záujem. Ak ich bude veľa a nebudete ich využívať, v takom prípade zaplatíte za smart hodinky zbytočne veľa peňazí.

Smart hodinky pre deti do 50 eur

Smart hodinky pre deti vo farebných prevedeniach so základnou funkciou GPS je možné kúpiť do 50 eur. Väčšina týchto modelov využíva SIM kartu, vďaka čomu môže používateľ telefonovať a posielať správy. Treba si však overiť, v akom jazyku je možné hodinky ovládať.

Smart hodinky pre deti od 50 do 100 eur

V cenovej kategórií od 50 do 100 eur nájdete modely detských smart hodiniek s vynikajúcim pomerom cena / kvalita. Takéto modely majú zvyčajne atraktívny farebný dizajn, umožňujú hranie hier a majú dostatok bezpečnostných funkcií.

Smart hodinky pre deti nad 100 eur

Smart hodinky pre deti, ktoré stoja 100 eur a viac, disponujú nadštandardnou výbavou. Sú nabité rôznymi praktickými a zábavnými funkciami, pričom majú kombináciu viacerých bezpečnostných funkcií.

Aká SIM karta je vhodná do detských smart hodiniek?

Do detských smart hodiniek je vhodná SIM karta na dobíjanie, ako aj paušálna SIM karta. Voľba medzi dobíjacou a paušálnou kartou závisí od preferencií a využívania hodiniek.

Často kladené otázky o smart hodinkách pre deti

Ako sa dajú rozoznať detské smart hodinky od klasických?

Spoznáte ich podľa pútavého a väčšinou aj pestrofarebného dizajnu. Nie je to však pravidlom, pretože existujú aj klasické čierne smart hodinky, ktoré sú určené pre deti. Rozdielom je, že detské smart hodinky sú vybavené niekoľkými bezpečnostnými funkciami, ktoré klasické smart hodinky nemajú.

Od akého veku sú vhodné smart hodinky pre deti?

Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Každé dieťa je iné. Niektoré sú šikovnejšie, iné o čosi menej. Treba brať ohľad na schopnosti vášho dieťaťa. Výrobcovia zvyčajne u každého modelu detských smart hodiniek uvádzajú, od koľkých rokov sú vhodné.

Prečo musia byť smart hodinky pre deti dostatočne odolné?

Každý jeden rodič vie, že dieťa pri používaní nehľadí na danú vec. Nemusí to byť hneď zámerne, ale jednoducho môže byť dieťa ešte malé a teda nie dostatočne opatrné. Preto je veľmi dôležité, aby ste vybrali smart hodinky, ktoré budú dostatočne odolné.

Je možné na všetkých smart hodinkách pre deti vymieňať remienok?

Väčšina modelov umožňuje výmenu remienka, existujú aj také, ktoré sú pripevnené napevno a tým pádom ich nie je možné vymeniť. Niektorí výrobcovia pridajú v balení náhradný kus remienka v inom farebnom prevedení. Pred kúpou si preto radšej overte, či je možné remienok vymeniť.

Môže mať dieťa na ruke smart hodinky i počas kúpania v bazéne?

Existujú modely smart hodiniek, ktoré bude môcť mať dieťa na ruke i počas kúpania v bazéne. Informuje vás o tom označenie IP68, čo značí, že smart hodinky sú odolné aj pri ponorení, ktoré trvá dlhšie (keď dieťa pláva). Stretnúť sa môžete aj s označením IP67, avšak tieto modely sú odolné len voči dažďu alebo pri dočasnom namočení (napríklad keď si dieťa umýva ruky). Rátajte s tým, že za takýto model smart hodiniek pre deti si priplatíte.

Redakcia

Redakcia

Už od roku 2017 sme tu pre Vás a pomáhame Vám s výberom produktov. V našich článkoch nájdete objektívne, hodnotné rady a tipy pri výbere produktov. Zapojte sa do diskusie a dajte nám vedieť v komentári, aký model produktu používate vy a či ste s ním spokojný a pomôžte tak iným návštevníkom.

Ohodnoťte tento článok
[Celkom: 5 Priemerne: 5]